Myytävänä: nelikerroksinen harjakattotalo, parveke,  pieni puutarha. Näppärä pohjaratkaisu, remonttitaitoiselle.  Ilmoitus osui hiiriherra Quentin Pecketin silmiin eräänä sunnuntaiaamuna. Hän hihkaisi vaimolleen Helenille, joka ihastui väittömästi tuohon keltaiseen pieneen mökkiin. Mökkiä lähdettiin heti katsomaan koko perheen voimin. 

Talo oli ollut autiona useamman vuoden, joten se todella näytti ränsistyneeltä, mutta silti siinä oli Sitä Jotain. Pienihän se oli, mutta kelpaisi ainakin toistaiseksi. Vinttikerrokseen saisi pojille, 10-vuotiaalle Maxwellille ja 13-vuotiaalle Thomasille huoneen. Keskikerrokseen tulisi vanhempien makuuhuone, sen alle olohuone ja alakerrassa olisi juuri sopiva tila viehättävälle keittiölle. Ystävien avustuksella korkeasta alakerrasta saataisiin varmasti erotettua kellaritilat, haaveili Helen. Parvekkeen kaide oli poissa, mutta Helen näki jo silmissään kukkalaatikot, rottinkikalusteet, kesäaamuisin ulkona nautittavat aamiaiset...  Pojatkin vilistivät innoissaan pitkin pihaa, joka oli pahasti rikkaruohojen valtaama.

"Mitä sanot?" kysyi Quentin vaimoltaan hymyillen. Vastauksen saattoi nähdä tämän kasvoilta, ja olihan omasta mökistä ollut puhetta jo pitkään. Säästöjäkin oli kertynyt sen verran, että haaveesta tulisi vihdoin totta. "Muutetaanko me tänne? Koska? Minne meidän huone tulee?" hihkui Max tohkeissaan. Pojat olivat jo ennättäneet tutkia mökin läpikotaisin, kuuntelematta äitinsä varoituksia lahoista lattialaudoista, rikkinäisistä portaista tai mistään. Jopa Thomas, joka yleensä oli rauhallisempi veljeksistä oli innoissaan. "Vinttihuone on teidän poikien valtakuntaa. Alkakaahan suunnitella millaiset tapetit haluatte" nauroi isä-Quentin. "Mutta älkäähän hoppuilko, ei tänne vielä vähään aikaan päästä muuttamaan. ensin pitää korjata lattiat ja portaat, tapetoida seinät ja vaikka mitä." "Minä autan, minä haluan maalata!" huusi pikku-Max juostessaan taas jonnekin.

 

Rotankolo alkuvaiheessa, vähän maalia jo pinnassa. Alin kerros on irrallaan, se on tarkoitus kiinnittää tuohon yläosaan. Jotenkin... Alakerta olisi myös tarkoitus jakaa kahtia eli yksi lattiataso lisää. Vasemman reunan uloke on se tuleva parveke. Ja portaat sitten? Nehän tietysti menevät tuolla takana olevassa porraskuilussa. Ihan tosi! Huoneisiin täytyy siis tehdä valeovet. Oikeat portaat veisivät turhaa huonetilaa.